Inrikes.

2017-01-30 08:36
Anna Westberg, Robin Zachari och Joel E Svensson startade tillsammans Skiftet 2014.  "Vi finns där människor rör sig. Det som händer på internet är i dag lika viktigt som det som sker ute på gator och torg", säger Anna Westberg, kampanjchef.
Anna Westberg, Robin Zachari och Joel E Svensson startade tillsammans Skiftet 2014. "Vi finns där människor rör sig. Det som händer på internet är i dag lika viktigt som det som sker ute på gator och torg", säger Anna Westberg, kampanjchef.

Grattis, ni vann! Skiftet får Gräsrotspriset 2017

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Gräsrotspriset


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Här är alla andra världsförbättrare som nominerades:

Solupproret: Har växt ur rörelsen Påskuppropet som 2011 samlade flera tusen i protest mot utförsäkringarna. 

#JagÄrHär: Blev till en internetarmé av människor som hittar kommentarsfält med hatfyllda diskussioner och säger emot. 

Soluppgången: Med hjälp av garndonationer gör Soluppgångens medlemmar handarbeten som omvandlas till mikrolån via organisationen Kiva. 

Aktion rädda Vättern: Har som mål att stoppa förorening av dricksvattentäkten Vättern. ARV samlar flera olika aktionsgrupper.

Kinna Skoglund: Engagerad i en hel rad olika initiativ. Bland annat är hon drivande i gruppen "Vi står inte ut, men vi slutar aldrig att kämpa", som arbetar emot åldersuppskrivningen av ensamkommande. 

Sofia Jannok: Synliggör samiska rättigheter och samisk kultur, samt motverkar gruvetableringen i Sameland. Under 2016 har hon bland annat synts i SVT:s storsatsning Midnattssol.

Gatujuristerna: Sedan 2005 har de juridikstudenter som utgör gruppen Gatujuristerna erbjudit juridisk rådgivning till utsatta och hemlösa helt gratis. 

Tillsammansskapet: Samlar lokala rörelser som genom organisering arbetar för rättvisa och sammanhållning. Tillsammansskapet har gått från en aktivistplattform till ett förbund. 

Maria Casal: Arbetar med Kramfors kommuns flyktingmottagande. "Hon är en fin representant för en humanistiskt inriktad integration", skriver en Dagens ETC-läsare i ett mejl till redaktionen. 

Ida Östensson: Har injicerat kraft i feministrörelsen i flera år, bland annat genom hennes bidrag till initiativ som Fatta, Crossing Boarders och Make Equal. 

Nattskiftet: Organisationens kärnverksamhet går ut på att samla volontärer som nattvandrar på klubbar, festivalområden och andra evenemang. 

14 334...

personer röstade på de olika kandidaterna, varav 3 621 lade sin röst på Skiftet. 

Se prisutdelningen live

Prisutdelningen livesänds nu på fredag klockan 13.00 på ETC-tidningarnas Facebook-sida.