Inrikes.

2018-05-04 14:50
Sara Karlsson lämnar plats i riksdagen på grund av regeringens nya utspel i migrationspolitiken Bild: Facebook
Sara Karlsson lämnar plats i riksdagen på grund av regeringens nya utspel i migrationspolitiken

Avgår i protest mot S nya integrationspolitik

Tidigare idag aviserade socialdemokraterna sin nya skärpta migrationspolitik. Nu avgår S-riksdagsledamoten Sara Karlsson från sin post i protest.
”För mig har detta nu nått en gräns för vad jag kan vara en företrädare för”, skriver hon på Facebook.

De tillfälligt skärpta migrationslagarna ska ligga fast tills vidare. EBO-lagen ska rivas upp. De som fått avslag på asylansökan ska inte längre kunna få försörjningsstöd. Det är några av punkterna i Socialdemokraternas nya migrationspolitik som presenterades tidigare idag. Bara några timmar senare kom första protestavhoppet.

Lämnar sina uppdrag

Sara Karlsson, riksdagsledamot för Sörmland, aviserar på Facebook att hon lämnar sina uppdrag.

”Med dagens utspel tar vi stora kliv mot det jag ser som en avgrund. Fortsatt urholkning av asylrätten. Avskaffad rätt till skola för barn – barn! – som inte har rådighet över sin situation. Och så idén om centrala ankomst- och avresecenter”, skriver hon i ett inlägg där hon också beskriver utvecklingen som obehaglig och drar paralleller till Danmark.

”För mig har detta nu nått en gräns för vad jag kan vara en företrädare för. Och jag känner migväldigt osäker på hur långt man är beredd att gå – finns det ens en gräns?, skriver Sara Karlsson och avslutar med:

”Därför gör jag nu både mig och partiet en tjänst och lämnar mitt uppdrag som riksdagsledamot.”

Kritik från V i Malmö

Samtidigt kritiserar Vänsterpartiet i Malmö S nya politik med ett humoristiskt utspel. De uppger att de startat en jourtelefon dit chockade Socialdemokrater kan ringa.
”Det finns ett alternativ för er socialdemokrater som fortfarande tror på internationell solidaritet! Vi har startat en jourtelefon för er som behöver någon att prata med eller vill gå med i riksdagens enda riktiga socialistiska parti”, skriver Vänsterpartiet i Malmö på sin Facebooksida.
 

 

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter