Inrikes.

2018-05-04 14:50
Sara Karlsson lämnar plats i riksdagen på grund av regeringens nya utspel i migrationspolitiken Bild: Facebook
Sara Karlsson lämnar plats i riksdagen på grund av regeringens nya utspel i migrationspolitiken

Avgår i protest mot S nya integrationspolitik

Tidigare idag aviserade socialdemokraterna sin nya skärpta migrationspolitik. Nu avgår S-riksdagsledamoten Sara Karlsson från sin post i protest.
”För mig har detta nu nått en gräns för vad jag kan vara en företrädare för”, skriver hon på Facebook.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

De tillfälligt skärpta migrationslagarna ska ligga fast tills vidare. EBO-lagen ska rivas upp. De som fått avslag på asylansökan ska inte längre kunna få försörjningsstöd. Det är några av punkterna i Socialdemokraternas nya migrationspolitik som presenterades tidigare idag. Bara några timmar senare kom första protestavhoppet.

Lämnar sina uppdrag

Sara Karlsson, riksdagsledamot för Sörmland, aviserar på Facebook att hon lämnar sina uppdrag.

”Med dagens utspel tar vi stora kliv mot det jag ser som en avgrund. Fortsatt urholkning av asylrätten. Avskaffad rätt till skola för barn – barn! – som inte har rådighet över sin situation. Och så idén om centrala ankomst- och avresecenter”, skriver hon i ett inlägg där hon också beskriver utvecklingen som obehaglig och drar paralleller till Danmark.

”För mig har detta nu nått en gräns för vad jag kan vara en företrädare för. Och jag känner migväldigt osäker på hur långt man är beredd att gå – finns det ens en gräns?, skriver Sara Karlsson och avslutar med:

”Därför gör jag nu både mig och partiet en tjänst och lämnar mitt uppdrag som riksdagsledamot.”

Kritik från V i Malmö

Samtidigt kritiserar Vänsterpartiet i Malmö S nya politik med ett humoristiskt utspel. De uppger att de startat en jourtelefon dit chockade Socialdemokrater kan ringa.
”Det finns ett alternativ för er socialdemokrater som fortfarande tror på internationell solidaritet! Vi har startat en jourtelefon för er som behöver någon att prata med eller vill gå med i riksdagens enda riktiga socialistiska parti”, skriver Vänsterpartiet i Malmö på sin Facebooksida.