Inrikes.

2014-02-11 10:18
  • Tuttmuggen som skulle vara priset till Årets sexist kändes för mogen för American Apparel, säger Tomas Gunnarsson. "Bröst ju brukar känneteckna människor som gått igenom puberteten."  Bild: Thea Holmqvist
    Tuttmuggen som skulle vara priset till Årets sexist kändes för mogen för American Apparel, säger Tomas Gunnarsson. "Bröst ju brukar känneteckna människor som gått igenom puberteten."
  • "Jag tar emot utmärkelsen, men accepterar den inte. Jag kommer att föra den vidare till kedjans beslutsfattare, som är baserade i Los Angeles", säger Martin Clinton, regionchef på American Apparel.  Bild: Thea Holmqvist
    "Jag tar emot utmärkelsen, men accepterar den inte. Jag kommer att föra den vidare till kedjans beslutsfattare, som är baserade i Los Angeles", säger Martin Clinton, regionchef på American Apparel.

Årets sexist accepterar inte utmärkelsen

– Jag kommer att föra den vidare till kedjans beslutsfattare, säger American Apparels regionchef om den föga smickrande utmärkelsen.

För att...
”...det var som att titta på en pedofils privata samling. Sjukt äckligt.”
"...känslan fotona ger mig av barnpornografiska bilder tagna i hemmiljö’.”
"...deras vidriga pedofil-bilder är så utstuderat avskyvärda att de är oslagbara.”

Motiveringarna var många när tävlingen Årets Sexist skulle avgöras. Med 9 825 röster av totalt 27 901, tog American Apparel hem titeln tidigare i veckan. Under måndagskvällen lämnade Tomas Gunnarsson, även känd som Genusfotografen och instiftare av det nya priset, över priset – en guldsprayad babynapp – till Martin Clinton, American Apparels distriktchef i Stockholm.

– Jag tar emot utmärkelsen, men accepterar den inte. Jag kommer att föra den vidare till kedjans beslutsfattare, som är baserade i Los Angeles, sa Clinton.

Tuttmuggen, som Genusfotografen bytte ut mot nappen då han ansåg att "bröst ju brukar känneteckna människor som gått igenom puberteten", auktioneras just nu ut på Tradera. Pengarna går oavkortat till SKR:s tjejjourer i Stockholm, med motiveringen "att stötta de krafter som skyddar och stärker unga tjejer istället för att utnyttja dem".

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter