Inrikes.

2021-03-03 12:34
  • Efter granskningarna av Apotea måste nyanställda skriva under ett avtal om tystnadsplikt – den som pratar med journalister riskerar böter. Bild: TT/Fredrik Sandberg
    Efter granskningarna av Apotea måste nyanställda skriva under ett avtal om tystnadsplikt – den som pratar med journalister riskerar böter.
  • Susanna Kjällström, Unionen. Bild: Press
    Susanna Kjällström, Unionen.
Puffetikett
Dagens ETC

Apotea-anställda skriver under tystnadsplikt – riskerar böter om de talar med journalister

Trots Apotea-ledningens löften om förbättringar av arbetsvillkoren i lagret har mycket lite hänt. Istället har rösterna inifrån lagret tystnat – Dagens ETC granskar varför de anställda inte längre vågar prata med journalister.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

I helgen ägde en allvarlig olycka rum i nätapoteksjätten Apoteas lager i Morgongåva. En kvinna fastnade med sin huvudduk i en packningsmaskin och tyget stramade åt runt hennes hals. Enligt uppgift skrek hon för sitt liv. I sista stund lyckades en ansvarig stänga av maskinen och kvinnan klarade sig utan allvarliga skador. Olyckan har rapporterats till Arbetsmiljöverket.

Men varken kvinnan eller någon kollega som bevittnade händelsen vill berätta vad som hände. Läget var annorlunda i höstas när Dagens ETC rapporterade om bristande arbetsvillkor, stress, övervakning och kollektiv bestraffning. Då vällde rösterna in. De flesta ville vara anonyma men över 30 personer berättade om sina upplevelser i Apoteas megalager. Men nu har en tystnad spridit sig. En anställd säger att det hänger ihop med de nya anställningskontrakten från januari som minst hundra anställda har skrivit under.

”Inte vanligt”

Tidigare var tystnadsplikten 24 månader men nu har Apotea infört en kraftig utökning. Enligt kontraktet åtar sig den anställde ”att under anställningstiden samt fem år efter anställningens upphörande inte sprida uppgifter eller göra uttalanden (..) som kan skada bolaget”. En anställd kopplar de nya kontrakten till den negativa publicitet som Apotea fått under hösten.

– Nu är folk inte bara rädda för att förlora jobbet utan dessutom tvingas betala böter om de pratar med journalister. Chefen bryr sig inte om oss. Han är bara intresserad av pengar, säger en anställd.
Det är ovanligt att lageranställda utan tillgång till affärshemligheter måste skriva under den typen av tystnadsklausuler. Det säger Susanna Kjällström, förbundsjurist på Unionen som tecknat kollektivavtal med Apotea.

– I Sverige har vi redan en långtgående lojalitetsplikt för anställda, en så kallad allmän princip inom arbetsrätten.

Privata arbetsgivare har långtgående möjligheter att avtala bort sina anställdas yttrandefrihet, men kraven måste vara skäliga och det avgörs i sista hand i domstol.

– Jag kan bara uttala mig generellt. Det gäller alltså en person utan förtroendeställning men som ändå beläggs med omfattande regleringar under lång tid och dessutom riskerar att beläggas med vite. Det är också luddigt formulerat vilket gör det svårt att veta vad gränserna går för vad som orsakat skada för företaget. Min gissning är att det kan bedömas som oskäligt i en domstolsprövning.

Den här typen av tystnadsklausuler visar också vilket fokus arbetsgivaren har, anser Susanna Kjällström.

– Är målet att de som lämnar bara har gott att säga, då behövs inga sådana formuleringar. Men det är ett annat fokus om man behöver tysta tidigare anställda och belägga dom med en omfattande tystnadsplikt.

”En harmonisering”

Enligt Sarah Ahnström, operativ chef, har Apotea gjort om avtalen för helganställda i dialog med facket.

– De berörda har fått högre lön och sekretessklausulen är en standarduppdatering som vi gjort för att harmonisera med andra avtal inom företaget, säger hon i ett mail.

Har ni förlängt tystnadsplikten för att försvåra framtida granskningar av Apotea?

– Nej, absolut inte. Bakgrunden till förändringen är som sagt att vi har gjort om helgavtalen i dialog med facket.

Vad händer med anställda som bryter mot tystnadsplikten, riskerar de att bli skadeståndsskyldiga?

– Det har vi inte haft anledning att ta ställning till och det beror på det enskilda fallet, om så skulle ske. Sekretessparagrafer finns i de flestas avtal och det är endast vid extraordinära fall som skrivningarna tvingas prövas.

Apotea har inte svarat på hur stora böter tidigare anställda riskerar om bryter mot tystnadsklausulen.

Fakta: Tystnadsplikt i fem år

Ur Apoteas nya anställningskontrakt:
”Den anställde åtar sig vidare att under anställningstiden samt fem år efter anställningens upphörande inte sprida uppgifter eller göra uttalanden, avseende bolaget, närstående bolag eller företrädare, som kan skada bolaget eller närstående bolag.”

Fakta: Granskningen av Apotea

I slutet av oktober i fjol avslöjade Dagens ETC Apoteas företagskultur med kameraövervakning och hotfulla sms från vd Pär Svärdson. Apotea har en fullständigt dominerande ställning på den nätbaserade apoteksmarknaden. Bolaget har cirka 900 anställda i Morgongåva och Stockholm.