Hoppa till innehållet

Corona

Köttfabriker bakom virusspridning i USA

” De anställda jobbar väldigt tätt intill varandra och en anledning till det är att tempot i produktionslinjen har höjts”, berättar Ben Lilliston om de amerikanska charkfabrikerna. 
” De anställda jobbar väldigt tätt intill varandra och en anledning till det är att tempot i produktionslinjen har höjts”, berättar Ben Lilliston om de amerikanska charkfabrikerna.  Bild: Bild: Tyson Foods

Dagens ETC.

Köttindustrin är en storspridare av coronaviruset I USA. Fler än 27 000 anställda har smittats. Samma tendens märks nu iEuropa med virusutbrott på tyska och brittiska fabriker.

Aleja Perez såg hur allt fler av hennes kollegor vid löpande bandet på National Beefs slakteri­fabrik i Dodge City, Kansas, blev sjuka i covid-19. Perez, en 56-årig immigrant från Kuba, bad företagets HR-avdelning att få bli testad, men fick besked att hon måste fortsätta arbeta om hon inte har några symtom. Hennes son Yunier Santana bad henne att stanna hemma men hon ville jobba veckan ut.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln