Hoppa till innehållet

Utrikes

Grön vänster bryter stark högertrend

Suzanne Kroger på Grön vänster säger att valet inte handlar om migration. ”Skrapar man lite på ytan så visar det sig att de är oroliga för sin framtid. Kan de få bra hälsovård? Får deras      barn en bra utbildning?”
Suzanne Kroger på Grön vänster säger att valet inte handlar om migration. ”Skrapar man lite på ytan så visar det sig att de är oroliga för sin framtid. Kan de få bra hälsovård? Får deras barn en bra utbildning?”

Dagens ETC

Imorgon är det val i Nederländerna. Grön vänster har goda chanser att femdubbla sitt väljarstöd. Men ändå är Suzanne Kroger som kandiderar för partiet inte glad. – När jag för två år sedan återvände till Nederländerna efter att ha varit borta i ett antal år blev jag förskräckt. Jag kom till ett land som jag inte kände igen, ett land utan empati och tolerans, säger hon.

Opinionsundersökningarna inför morgondagens parlamentsval i Nederländerna visar att högern, premiärminister Mark Ruttes parti Folkpartiet för frihet och demokrati (VVD) och framför allt Geert Wilders främlingsfientliga och populistiska Frihetspartiet (PVV), har gjort stora framsteg, medan Socialdemokraterna (PvdA) och Socialistpartiet (SP) har tappat stora grupper.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

Populärt val: 3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

 • Tidning varje dag i veckan
 • Läs den digitalt när och var du vill
 • Läs låsta artiklar på ETC.se
 • Tillgång till arkivet på sajt och i app
 • Garanterat inga fossila annonser