Hoppa till innehållet

Recension

Skoningslös återkomst om att leva med cancer

Att läsa ”En ensam plats” är som att befinna sig i ett gammalt otätat hus där stormen viner rätt igenom; man läser frenetiskt för att man vill bort därifrån, skriver Rasmus Landström efter att ha läst Kristina Sandberg nya bok. 
Att läsa ”En ensam plats” är som att befinna sig i ett gammalt otätat hus där stormen viner rätt igenom; man läser frenetiskt för att man vill bort därifrån, skriver Rasmus Landström efter att ha läst Kristina Sandberg nya bok.  Bild: Bild: Maria Annas

Dagens ETC.

”En ensam plats” är Kristina Sandbergs första bok efter trilogin om Maj. Det är en sjukdomsjournal över livet med bröstcancer och en berättelse om hur tillvaron rasar ihop. Rasmus Landström läser en ohyggligt stark återkomst till litteraturen.

År 2016 har Kristina Sandberg rest runt i två år och talat om sina böcker om hemmafrun Maj. Säkert 300 framträdanden har hon gjort på folkbibliotek, bokcirklar och litteraturfestivaler. Hon är urlakad och längtar hem till döttrarna, men kämpar på eftersom den speciella tiden nog inte kommer igen. Men så är det den här värken i bäckenet och knölen i bröstet. Kan det vara... Till slut går hon på mammografi som visar att hon har tre tumörer i bröstet. Sandberg kastas ner i ett mörkt hål, tillsammans med sin sjuka kropp.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00