Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Första halvvägshuset för dömda kvinnor öppnas

Maria Austrin, enhetschef på Skyddsvärnet Göteborg, i ett av rummen i halvvägshuset för kvinnor. Rummen ska bära på en känsla av ett hem. ”Att vi är i ett så här pass gammalt hus tror jag ger en hemtrevlig miljö som många uppskattar”, säger Maria Austrin.
Maria Austrin, enhetschef på Skyddsvärnet Göteborg, i ett av rummen i halvvägshuset för kvinnor. Rummen ska bära på en känsla av ett hem. ”Att vi är i ett så här pass gammalt hus tror jag ger en hemtrevlig miljö som många uppskattar”, säger Maria Austrin. Bild: Bild: Emanuel Videla

Dagens ETC.

Ett halvvägshus är en metod för att underlätta för fängelsedömda att lättare komma ut i samhället – där får personerna sköta sig själva och sina sysslor och jobba eller studera, men har samtidigt strikta regler att följa. Nu öppnar det första halvvägshuset för kvinnor i Göteborg.

Syftet med ett halvvägshus är att fängelsedömda ska få en enklare väg ut i samhället. Personer som är intagna hos Kriminalvården kan ansöka om att spendera tid mot slutet av straffperioden på ett halvvägshus –  halvvägshuset ska likna en vanlig bostad, men den som bor där måste också följa de regler som Kriminalvården sätter upp.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00