Hoppa till innehållet

Inrikes

Deras söner mördades – nu går de samman

Ismahan Iman Abdi känner sig sviken över Liberalernas förslag att ge fastighetsägare möjlighet att vräka familjer vars barn är kriminella. Hon säger att föräldrarna ber om hjälp men att samhället inte finns där.
Ismahan Iman Abdi känner sig sviken över Liberalernas förslag att ge fastighetsägare möjlighet att vräka familjer vars barn är kriminella. Hon säger att föräldrarna ber om hjälp men att samhället inte finns där. Bild: Zanna Nordqvist

Dagens ETC.

Mer måste göras från politikerna för att komma till rätta med det dödliga våldet. Det var budskapet när föräldrar till mördade söner på onsdagen bjöd in politiker till möte i Rinkeby.”Jag har flytt från krig och kom hit för att få leva i fred. Nu är min son död”, säger Muhubo Maali Said.

Lokalen var fylld med ilska och sorg, men också med respekt och omtanke när föräldrar från Järvaområdet i nordvästra Stockholm delade sina berättelser om att förlora sina barn till det dödliga våldet. Nästan alla som talade inledde med att tacka de politiker som var på plats, polisen och de övriga föräldrarna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser