Hoppa till innehållet

Ekonomi

Trumps gyllene fasad hotas av nya sprickor

Efter att Donald Trumps supportrar stormade Kapitolium förra året så valde flera stora ­banker, institutioner och företag att kapa banden till Trump Organization.
Efter att Donald Trumps supportrar stormade Kapitolium förra året så valde flera stora ­banker, institutioner och företag att kapa banden till Trump Organization. Bild: TT/AP

Dagens ETC

Den tidigare presidentens skryt om sina affärer och rikedom står i allt skarpare kontrast till verkligheten. Skulder, enorma förluster och felaktiga värderingar – mer och mer framkommer om ­Donald Trumps affärer, som han nu riskerar att åtalas för.

”Jag gör det inte för pengarna. Jag har tillräckligt, mycket mer än jag någonsin kan behöva”, skrev Donald Trump i sin bok från 1987, ”The art of the deal”. Spola fram 35 år, förbi en mandat­period som president. 2022 säger chefen för New Yorks justitiedepartement, Letitia James, att hennes utredning av Trumps affärsverksamheter har hittat bevis som tyder på att både Trump själv och Trump Organization ”värderat flera tillgångar felaktigt och bedrägligt och felaktigt tagit fram dessa värden för finansiella institutioner för ekonomisk fördel”.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser