Hoppa till innehållet

Gröna frågan

”Varför minskar den ekologiska maten?”

Bild: Bild: Claudio Bresciani/TT

Dagens ETC

Varför minskar den ekologiska maten på till exempel ICA och andra affärer? Matexperten Anna Richard från WWF, svarar på frågan.

Fråga: Jag undrar varför den ekologiska maten på ICA, och kanske andra affärer också, minskar? Varför tillverkas det så få vegetariska och veganska produkter som är ekologiska?

Svar: Hej! Det är faktiskt så att för vissa kategorier av mat så ökar det ekologiska, även om dagligvaruhandeln som helhet växer ännu snabbare på grund av att vi äter hemma i större utsträckning under pandemin. Så det är inte helt sant att det ekologiska minskar rakt av. Butikskedjorna är också bra på att ta fram ekologiska alternativ för fler produkter. Men den stora motorn för ekologiskt är mjölken, och där minskar invägningen och försäljningen markant.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln