Hoppa till innehållet

Ekonomi

Brandmästaren: ”Vi har nog världens minsta styrkor”

”Vi pratar ganska mycket om skogsbränderna. Det är ett sjuttiotal härifrån som vill åka upp, men de kan inte åka upp allihop samtidigt”, säger brandmästare Kjell Enqvist från Värmdö brandstation.
”Vi pratar ganska mycket om skogsbränderna. Det är ett sjuttiotal härifrån som vill åka upp, men de kan inte åka upp allihop samtidigt”, säger brandmästare Kjell Enqvist från Värmdö brandstation. Bild: Bild: Mats Deland

Dagens ETC.

De senaste veckorna har människor stått längs våra vägar för att applådera brandmän på väg norrut för att bekämpa skogsbränder. Men hur har dessa just nu hyllade hjältar det egentligen i sin arbetsvardag? Dagens ETC har besökt en av Stockholms brandstationer, där brandmästaren vittnar om en underbemanning som kanske är värst i världen och som gör det svårt att hantera såväl bränder som den psykosociala arbetsmiljön.

Värmdö brandstation ligger i Gustavsberg öster om Stockholm, och har ansvar för områden långt ut i skärgården. På öarna samverkar de med brandvärn, frivilliga civila som rycker in och gör den första insatsen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser