Hoppa till innehållet

Ekonomi

Karl-Petter Thorwaldsson: ”Just nu står SD längst fram i protestledet”

”Vi är inte längre världens mest jämlika land, vi har fallit på listan och är sämst i Norden. Och det sker ingenting i politiken idag som på allvar motverkar detta”, säger LO:s avgående ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. 
”Vi är inte längre världens mest jämlika land, vi har fallit på listan och är sämst i Norden. Och det sker ingenting i politiken idag som på allvar motverkar detta”, säger LO:s avgående ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.  Bild: Bild: Hilda Arneback

Dagens ETC

Inkomstklyftorna mellan fattig och rik är bråddjupa, höger- och vänsterpartierna trålar efter väljare i mittfåran och SD slår rekord i opinionsmätningar. För avgående LO-basen är kopplingen uppenbar. Hans LO har därför satt upp ett mål: år 2030 ska Sverige återigen vara världens mest jämlika land.

Ett oväder drar in. Mörkret sänker sig. Vägen spricker och blottar en djup klyfta. Folkhemmets barn hamnar på olika sidor. Allt slits isär. LO:s nya kampanjfilm ”Ta tillbaka jämlikheten” spinner på Netflix succéserie ”Stranger things”, med nostalgität 80-talsestetik och ett fridfullt samhälle som angrips av monster.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser