Hoppa till innehållet

Vad händer...

Polisbrutalitet i Afrika skuggas av USA

Sydafrikanska armén patrullerar i Johannesburg. I det här kvarteret dödades en man för att ha druckit öl i strid mot coronarestriktionerna.
Sydafrikanska armén patrullerar i Johannesburg. I det här kvarteret dödades en man för att ha druckit öl i strid mot coronarestriktionerna. Bild: Foto: Jerome Delay, Nardus Engelbrecht/TT

ETC nyhetsmagasin

Black lives matter-slagorden ekar runt jorden. George Floyds död har fått en hel värld att rasa mot polisvåld. Samtidigt dödas stora mängder människor av polis och militär i afrikanska länder –för att de inte följer coronarestriktioner. Något som skapar få internationella rubriker.

Collins Khosa var 40 år gammal när han misshandlades svårt med gevärskolvar. Enligt flera vittnen dunkade soldaterna hans huvud mot betong och stål. Och ströp honom. Några timmar senare avled Khosa på grund av det kraftiga våldet mot hans huvud. Han var misstänkt för att ha druckit alkohol på sin egen gård, alltså offentligt, något som är förbjudet i Sydafrika på grund av coronarestriktioner.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln