Hoppa till innehållet

På plats i Frankrike

Nazistmiss skakar Le Pens kampanj

I ett reportage i den högerorienterade veckotidningen Le Point har Marine Le Pen fotograferats framför en bokhylla full av nazi-litteratur. 
I ett reportage i den högerorienterade veckotidningen Le Point har Marine Le Pen fotograferats framför en bokhylla full av nazi-litteratur.  Bild: Bild: Alain Robert/Sipa

Dagens ETC

Förra veckan poserade Marine Le Pen på arrangerade semesterbilder i en veckotidning för att dra igång presidentvalskampanjen. På en bild viftar hon skrattande med trumpinnar bakom ett trumset. Det var pinsamt nog, tyckte franska bedömare, men att bokhyllan bakom var full av nazi-litteratur blev en skandal den högerextrema ledaren var tvungen att krishantera. ”Det är inte hemma hos Marine Le Pen utan hemma hos en av hennes vänner”, säger Marine Le Pens kommunikationsansvariga.

Förra veckan toppade den högerorienterade veckotidningen Le Point med ett flersidigt semesterporträtt av Marine Le Pen. På flera glossiga uppslag kunde läsaren ta del av hennes traditionsenliga semester i Bretagne där hon bland annat berättar om vilka romaner hon läser och hur välgörande de friska havsvindarna är för hennes själ. Det är ett för tidningen typiskt och okritiskt porträtt av en politiker som vill visa upp sig inför väljarna. Hon framstår som vilken medelfransos som helst, på semester i sitt hemland. Men det är hon inte; Marine Le Pen är en toppolitiker som laddar inför presidentvalet våren 2022 där hon väntas utmana den sittande presidenten i en andra valomgång.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln