Hoppa till innehållet

Vad händer..

Nazihärva fortsätter växa i tysk elitstyrka

En lång rad vittnesmål visar att den tyska säkerhetspolisen varit helt ointresserade av att utreda misstankarna om de högerextrema kopplingarna som framkommit inom tyska KSK, Kommando Spezialkräfte.
En lång rad vittnesmål visar att den tyska säkerhetspolisen varit helt ointresserade av att utreda misstankarna om de högerextrema kopplingarna som framkommit inom tyska KSK, Kommando Spezialkräfte. Bild: Foto: Thomas Kienzle/AP/TT

ETC nyhetsmagasin

I slutet av juni meddelande den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauer att ett av elitstyrkan KSK:s fyra kompanier ska upplösas med omedelbar verkan. Detta sedan den militära underrättelsetjänsten konstaterat att 30 av styrkans medlemmar utreds för medlemskap i högerextrema organisationer. Försvarsministern hoppas nu att styrkan ska kunna reformera sig själv. Om det inte lyckas innan den sista oktober hotar fullständig nedläggning.

KSK, eller Kommando Spezialkräfte, bildades 1996 med syfte att genomföra fritagningar av offer för terrorism. Det liknar på många sätt den svenska Särskilda operationsgruppen, och har bland annat deltagit i strider i Afghanistan och Mali.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln