Utrikes.

2017-10-25 18:00
Bild: TT

Ministrar överens om lika lön

Efter år av förhandlingar har EU:s arbetsmarknadsministrar nu kommit överens: Utländska arbetare med anställning i ett annat EU-land ska ha samma rätt till lika lön och ersättningar som inhemska arbetare.

EU:s arbetsmarknadsministrar har kommit överens om en revidering av det 20 år gamla utstationeringsdirektivet. Fram tills nu har utländsk arbetskraft med anställning i ett annat EU-land kunnat arbeta på en lägre lönenivå – men efter år av förhandlingar vill ministrarna nu att lika lön ska gälla på samma plats.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Man kommer inte ha rätt till tjänstepension och vissa försäkringar, men lön och andra ersättningar ska vara samma. Men vi har också fått göra kompromisser. Det blir en ganska lång genomförandeperiod, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) till Sveriges Radio Ekot.

I förra veckan klubbade EU:s sysselsättningsutskott igenom EU-parlamentets utkast – det förslaget går längre i frågan om arbetstagarnas sociala rättigheter och nu blir det dags för trepartsförhandlingar mellan parlamentet, medlemsländerna och kommissionen.

”Hot mot svenska modellen”

I EU är det främst länder i Östeuropa som motsatt sig detta regelverk då lägre löner varit en stor konkurrensfördel för dem.

Även på hemmaplan finns kritik. De borgerliga partierna i Sverige anser att lagstiftningen på EU-nivå i längden kan urholka den svenska modellen med avtalade villkor och löner. De fackliga organisationerna är dock av motsatt åsikt.

Fakta

Utstationeringsdirektivet från 1996 utgår från en av EU:s grundprinciper gällande den fria rörligheten av arbetskraft.

Direktivet har kritiserats för att ha bidragit till lönedumpning och osund konkurrens mellan inhemska och utländska företag.

I mars 2016 presenterade EU-kommissionen en revidering.