Hoppa till innehållet

På plats i Frankrike

Franska vänstern i kris inför valet

” Vi är skyldiga att beskriva händelseloppet precist och rigoröst utan att tänka på att framstå i bättre dager”, ­säger Cazeneuve angående rättegången som hålls i november. Bilden är från ett annat tillfälle.
” Vi är skyldiga att beskriva händelseloppet precist och rigoröst utan att tänka på att framstå i bättre dager”, ­säger Cazeneuve angående rättegången som hålls i november. Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: Bild: Angelos Tzortzinis/AP/TT

Dagens ETC

Dagens ETC träffar Bernard Cazeneuve, Frankrikes inrikes- och premiär­minister 2014–2017 som blev François Hollandes sista år som ­president – en tid som skakades av terrordåd. Han vill inte prata om den krisande ­vänsterns framtid, men gärna om terrordåden på Bataclan i och med rättegången där han ska vittna. Många ser det som att även han och socialdemokraterna ställs inför rätta.

Bernard Cazeneuve kliver in i frukostmatsalen till det femstjärniga hotellet Majestic i Paris, ett stenkast från Triumfbågen. Iklädd en skräddarsydd, kritstrecksrandig kostym med en liten tvåspetsvikt bröst­näsduk hälsar han med ­utstuderad artighet. Det osar elit kring socialdemokraten som har lämnat politiken men försäkrar att han ”för alltid är en vänsterman”.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

Populärt val: 3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln