Hoppa till innehållet

Utrikes

Fransk socialdemokrati på konstgjord andning

Trots dåliga opinionssiffror ger Anne Hidalgo inte upp. ”Mätningarna är inte så bra nu, men vårt parti fick stort stöd i regional- och lokalvalen nyligen. Det ska mer till för att delegitimera vår politiska familj”.
Trots dåliga opinionssiffror ger Anne Hidalgo inte upp. ”Mätningarna är inte så bra nu, men vårt parti fick stort stöd i regional- och lokalvalen nyligen. Det ska mer till för att delegitimera vår politiska familj”. Bild: Emma Sofia Dedorson

Dagens ETC.

Katastrofala siffror i opinionen: 2,5 procent i senaste mätningen. Det är de lägsta siffrorna någonsin för en socialdemokratisk presidentkandidat i Frankrike. Och då var läget illa redan 2017.
Dagens ETC möter den socialdemokratiska president­kandidaten Anne Hidalgo och vid hennes sida: Bernard ­Cazeneuve, Frankrikes förre premiärminister.

Pressen har bjudits till Fondation Jean Jaurès i centrala Paris. Lokalen är symbolisk: Jaurès samlade år 1905 Frankrikes olika socialistiska rörelser och bildade partiet Parti socialiste (PS). Partiet har sedan dess åtnjutit en lång och inte sällan triumfatorisk historia.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser