Dagens ETC på plats

”Det finns nazister i skogarna som letar efter migranter”

 Migranter har bollats fram och tillbaka över den polsk-belarusiska gränsen under de senaste månaderna, när bägge sidor vägrar att låta människor lämna gränsområdet..
Migranter har bollats fram och tillbaka över den polsk-belarusiska gränsen under de senaste månaderna, när bägge sidor vägrar att låta människor lämna gränsområdet.. Bild: Oksana Manchuk/AP

Dagens ETC. Kvarlämnade skor och sovsäckar vittnar om övergreppen mot migranter i ingenmanslandet mellan Polen och Belarus. Polska myndigheter tar till våldsamma metoder för att skicka tillbaka migranterna till Belarus. Hjälporganisationer stoppas av högerextrema och får sin utrustning saboterad. Och Dagens ETC:s egen reporter förföljs av polis när han försöker skildra vad som sker i gränsområdet.

Spåren efter människor finns här och var i den stora Bialowieza­skogen. På marken, bland barr och löv ligger det ryggsäckar och sovsäckar, oanvända första hjälpen-kit och medicinförpackningar med arabisk textning på. Oätna chokladkakor, fodrade kläder och nya skor. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser