Hoppa till innehållet

Smörstekta musslor med lök och persilja på knäcke

Den här knäckemackan är jag uppvuxen med, pappa lagade den i all oändlighet när jag var liten. Passar som ett enkelt mellanmål.

Blåmusslor En kokbok för framtiden

Tintin André

Ordfront förlag

DU BEHÖVER

4 personer

  • 1 nät blåmusslor (1 kg)
  • 1 stor gul lök
  • smör att steka i
  • 4 knäckebröd
  • slätbladig persilja till garnering
  • svartpeppar 
  • salt

GÖR SÅ HÄR

1. Skölj musslorna i kallt vatten, kontrollera att de är stängda och ta bort skägget om det finns kvar.

2. Hetta upp en rymlig, tjockbottnad gryta/kastrull. Lägg i musslorna och låt dem koka i egen vätska under lock på högsta värme tills de öppnat sig (det går på ett par minuter) – skaka om då och då. Ställ åt sidan och låt svalna innan du plockar musslorna ur skalen.

3. Skala och hacka löken, hetta upp en panna och fräs löken mjuk och glansig i smör på medelvärme. Tillsätt musslorna på slutet. Blanda och smaka av med peppar och salt. 

4. Fördela musslorna på knäckemackorna. 

5. Toppa med plockad persilja. 

Du kanske även gillar