
Rörda jordgubbar – med thaibasilika
Jordgubbar och vaniljglass är en riktig sommarklassiker. Kocken Mathias Dahlgren ger kombinationen en annan twist genom att blanda jordgubbarna med farinsocker, lime och thaibasilika. "Det blir lite mer vuxet på något sätt och därför tycker jag om det. Om nu vuxet är en målbild att sträva mot … Gott är det i varje fall", skriver han.

4 portioner
- 1 ask jordgubbar (ca 500 g)
- 1 lime
- 3 msk brun farin
- 25 g färsk thaibasilika
- 1/ 2 liter vaniljglass
Ur boken Mat i sommartid av Mathias Dahlgren (Bonnier Fakta)
- Skölj och ansa jordgubbarna, dela dem i halvor om de är riktigt stora.
- Lägg upp jordgubbarna i en skål och strö över farinsockret.
- Riv skalet på limen och pressa den sedan på sin juice.
- Skär thaibasilikan grovt.
- Blanda samman allt, tills dess sockret löser sig.
- Bjud vaniljglass till.