Hoppa till innehållet

Fransk sellerisallad – med äpple och valnötter

Rotfrukter behöver inte ta tid. Riktigt tunna strimlor eller skivor kan faktiskt serveras bara hastigt marinerade i en god vinägrett.

Denna typ av sallad är riktigt god med exempelvis rostbiff eller rökt skinka.

 

4 portioner

  • 700 g rotselleri, skalad
  • 3 äpplen av en sötsyrlig sort, skalade och urkärnade
  • 1 litet knippe kruspersilja
  • 3 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl valnötter, grovt hackade
  • salt, nymald svartpeppar

Ur boken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren (Bonnier Fakta)

  1. Koka upp en stor gryta med saltat vatten (1 msk salt/liter vatten). 
  2. Strimla rotsellerin. 
  3. Förväll strimlorna i 1 minut och sila sedan av vattnet. Spola strimlorna kalla i durkslag under rinnande kallt vatten. Låt rinna av väl på en kökshandduk.
  4. Strimla äpplena och lägg strimlorna tillsammans med sellerin i en stor bunke. 
  5. Skär persiljan fint. Vänd in majonnäs, senap, valnötter och persilja. 
  6. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett serveringsfat.

Du kanske även gillar