Hoppa till innehållet

Mötet

Ylva Bergqvist preppar – och gör vardagsmaten enklare

Bild: Bild: Lennart Weibull

Dagens ETC.

Det är inte alltid lätt att hitta ork och inspiration att göra vardagsmatlagningen lite ­roligare. Ylva Bergqvist lanserar ett eget koncept i kokboken ”Prepp” –att göra basen till fyra middagar på ett bräde. ”Om man lägger ett par timmar på att skapa grundplåten så har man mycket vunnet.”

Så här kan en söndagseftermiddag se ut för den som ”preppar”: rosta aubergine och kikärter, göra en tomatsås, koka gröna linser och mixa två kryddmixer (indisk respektive taco). Det hela går på under två timmar och när veckan sedan rullar igång är basen gjord för fyra middagar, bland annat paneer tikka masala och en italiensk auberginegratäng.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln