Sexspalt.

2017-11-14 18:27
Karina Bäckström, sexolog.
Karina Bäckström, sexolog.

Vi har hittat gnistan igen – men hur kan vi testa något nytt?

”Detta kan vara ett sätt att utforska sexlivet med humor och glädje”. Karina Bäckström ger råd till läsare som vill testa nya ställningar. 

Fråga: Jag och min man har ett problem och har bestämt oss för att be dig om råd. Det positiva är att vi faktiskt är ganska sugna på varandra igen, efter några ganska tråkiga år är gnistan plötsligt där igen (!). Men vi har fastnat i många rutiner och det blir mest ”gamla enkla favoriter” (i vårt fall är det två stycken, missionären och att jag rider honom).

Vi är nu sugna på att testa lite nya ställningar. Jag är till exempel sugen på att ha mer sex bakifrån och det är min man helt med på, men vi får inte till det riktigt, det är som att det blir fel ”vinkel” hela tiden. Har du något tips? Det hela blir knepigare eftersom jag har svårt att stå på knä för långa stunder (får ont i knäna).


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Svar: Roligt att höra att ni hittat gnistan igen! Lust går ofta upp och ner genom livet och det är bra att påminna sig om att den kan komma igen.

Det är inte helt ovanligt att sex bakifrån ibland upplevs obekvämt eller att man inte riktigt får till det. Om man har en livmoder så kan dess placering påverka hur det känns. Ibland kan det upplevas som att penisen stöter emot i buken och det gör ont eller känns obehagligt. En del upplever också att det inte känns bra vid slidöppningen. Gillar man sex bakifrån behöver man inte ge upp utan det går att testa lite varianter på denna. Då du nämner svårighet att stå på knä längre stund kanske det kan fungera att ni ligger på sidan och din man kommer in i dig bakifrån. En annan variant är att ni pallar upp dig med kuddar under mage och höfter. Du kan då ligga med mer belastning på lår och överkropp medan din rumpa kommer högre upp. Det går också att du ligger platt på mage medan ni har samlag. Fördelen med denna position är att du skonar dina knän samt att din partner inte heller kommer lika långt in vilket kan vara bra om man tycker det stöter emot buken på ett obehagligt sätt i vanliga fall.

Om ni generellt tycker att ni behöver variera er mer kan det vara till hjälp att utforska sex utan förutfattade meningar om vad ni gillar eller ogillar. Att läsa på lite helt enkelt. Ett sätt kan vara att läsa eller lyssna på erotiska noveller eller romaner eller kanske se någon erotisk film för att få uppslag på variation. Hittar ni en bok om Kama Sutra med illustrationer kan det vara ett roligt och lättsamt sätt att tillsammans prova lite olika ställningar. Vissa kräver en del akrobatiska färdigheter men det kan vara ett sätt att utforska sexlivet med humor och glädje.

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter