ETC Stockholm

Stockholmarnas hemvändarfest

Sverrir Gudnason och Lång-Kalle          Josephson i dj-båset på indieklubben Vänner & Bekanta. På måndag hålls den traditionella julfesten – för 15:e året i rad. 
Sverrir Gudnason och Lång-Kalle Josephson i dj-båset på indieklubben Vänner & Bekanta. På måndag hålls den traditionella julfesten – för 15:e året i rad. Bild: Bild: Vänner & bekanta

ETC Stockholm. Indieklubben Vänner & Bekanta har med sina årliga juldagsfester skapat en tradition för alla musik­intresserade huvudstadsbor sedan 15 år tillbaka. ”Det ska vara som en hemmafest, fast på klubb”, säger Lång-Kalle Josephson som arrangerar tillsammans med Sverrir Gudnason.

I många mindre svenska städer är juldagen en klassisk hemvändardag, då folk går ut och festar för att återse sina gamla vänner från hemstaden. I Stockholm har denna tradition inte varit lika stark historiskt sett, men sedan tidigt 00-tal finns det en given fest dit infödda nollåttor vallfärdar varje juldagskväll. Nu är det dags för Vänner & Bekantas julfest för 15:e året i rad.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

 • Tidning varje dag i veckan
 • Läs den digitalt när och var du vill
 • Läs låsta artiklar på ETC.se
 • Tillgång till arkivet på sajt och i app
 • Garanterat inga fossila annonser