Hoppa till innehållet

Reportage

Sincerely solo sätter singelskapet i fokus

Helena Engberg är en av de konstnärliga ledarna på teatergruppen Potato Potato, som sätter upp föreställningen Sincerely Solo.
Helena Engberg är en av de konstnärliga ledarna på teatergruppen Potato Potato, som sätter upp föreställningen Sincerely Solo. Bild: Bild: Linnéa Gudmundsson

ETC Malmö.

Sverige har flest ensamhushåll i världen. Ändå är det tvåsamheten som styr. Skulle vi känna oss mindre ensamma om det inte var så?Har vi blivit kärlekslösa individualister eller bara hittat friare former för kärlek? Det är frågor som ska undersökas i dj-föreställningen ­Sincerely Solo. Och hur låter egentligen singelskapet?

Potato Potato är Malmös största fria teatergrupp. Teatern drivs av fem konstnärliga ledare och har sedan 2008 satt upp närmare 1 000 föreställningar och samproduktioner. Fokus ligger ofta på aktuella fenomen i samhället, och ofta är utgångspunkten normkritisk och undersökande. Närmast ut på Malmöfestivalen, Inkonst och sedan på turné är Sincerely Solo – hur låter singelskapet i världens mest självständiga land?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser