Hoppa till innehållet

Tre frågor

”Sill har ett grymt format från början”

”Jag brukar hålla det till tre stycken inlagda sillar eller en helströmming plus en matjessill”, säger Stefan Eriksson..
”Jag brukar hålla det till tre stycken inlagda sillar eller en helströmming plus en matjessill”, säger Stefan Eriksson.. Bild: Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Dagens ETC

Tre frågor till Stefan Eriksson, Årets Kock 2005, som idag arbetar med flera olika projekt som sätter råvaror och hållbarhet i centrum.

Vad tycker du själv om med att göra sill?

– Det är så mycket. Jag tycker nog att det är bland det bästa man kan göra hela vägen, att börja med en hel sill som är stor och fet och alldeles perfekt – grundvaran är steg ett, den är avgörande för resultatet. Sedan gör jag själv helst de klassiska sillarna, jag tycker inte att man behöver stöka till det så mycket. Personligen föredrar jag tre stycken sillar som är jättegoda framför åtta stycken som är innovativa i smakerna. Jag brukar hålla det till tre stycken inlagda sillar eller en helströmming plus en matjessill. När det gäller matjes är det också viktigt att man har lite varmt brynt smör till, bara en tesked räcker, och så de klassiska tillbehören.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln