Sexspalt.

2019-07-31 14:00
Har du också  frågor om sex? Mejla vår sexolog  Karina Bäckström på sexspalten@etc.se
Har du också frågor om sex? Mejla vår sexolog Karina Bäckström på sexspalten@etc.se
Puffetikett
Dagens ETC

Sexspalt: ”Har du tips på annorlunda sexställningar?”

”Det är inte ovanligt att fastna i samma gamla mönster när det gäller sex, vilket kan göra sexlivet lite tråkigare.”

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Fråga: Hej! Jag tycker att det är svårt att förnya mitt sexliv. En bok jag läste skrev upprepade gånger om en sexställning som kallas ”reversed cowgirl”, utan att förklara. Vet du vad som menas? Och jag undrar om du dessutom skulle kunna ge lite konkreta tips på annorlunda sexställningar och annat kul att prova.

Svar: När det gäller reversed cowgirl så menar man ofta en samlagsställning mellan en man och en kvinna där mannen ligger på rygg medan kvinnan sitter gränsle över honom och omsluter hans penis med vaginan. Till skillnad från i den ställning som ofta kallas missionären sitter dock kvinnan här med ryggen bort från mannens ansikte. Man kan givetvis använda denna position till analt omslutande sex och det behöver alltså inte vara en kvinna som befinner sig överst.

Det är inte ovanligt att fastna i samma gamla mönster när det gäller sex, vilket kan göra sexlivet lite tråkigare. Det finns en rad sätt att förnya sig på om man som du vill hitta nya sätt att ha sex på. Om man har svårt för att hitta på variation när det gäller sex kan man behöva göra lite research. Antingen prata med vänner om vad de brukar ha för sex, om man är bekväm att ta upp ämnet, eller läsa på eller kolla på någon film. Den gamla klassiska indiska kärlekskonsten, Kama Sutra, har ibland väldigt innovativa ställningar med utförliga bilder och även om man inte är lika gymnastisk som vissa ställningar kräver brukar man kunna hitta något nytt där. Det är svårt att ge konkreta tips, det jag tycker är kul kanske du räknar som vardagsmat. Många gånger glömmer man dock bort att variera sig när det kommer till egensex eller petting så det kan vara bra att lägga lite tid på det. Kanske använda något annat hjälpmedel, testa med olika typer av fantasier under tiden, eller en annan position.

När det gäller sexhjälpmedel så är det tråkigt nog inte lika accepterat med sådana som är riktade till personer med penis som till personer med klitoris eller slida. Det finns en rad onanihjälpmedel för personer med penis och även om man kanske oftast tänker på en vibrator som klitorisstimulerande, kan den vara väldigt trevlig också för en penis. Även vanliga hjälpmedel kan varieras, så kanske en vibrator mot anus kan kännas upphetsande, eller testa att använda stora mängder glidmedel över hela kroppen och se hur det känns. Många gånger är vi vana vid att ge och ta samtidigt vilket kan vara bra men det är också lättare att tappa fokus. Att istället turas om att ta emot utan att behöva fokusera på att tillfredsställa den andre kan bli en mer intensiv upplevelse.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev