Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Samtidens folkmusik remixas på Kulturhuset

”Vi kör 100 procent independent, utan något bolag eller pengar bakom oss. Vi från den nya generationen vill visa att man kan göra allt på egen hand”, säger Hasti B.
”Vi kör 100 procent independent, utan något bolag eller pengar bakom oss. Vi från den nya generationen vill visa att man kan göra allt på egen hand”, säger Hasti B. Bild: Bild: Sanna-Maria Cacatian

ETC Stockholm.

I Kulturhusets stora utställning om svensk hiphop som öppnar i dag tas ett annorlunda grepp på musikstilen. I nio specialbyggda rum presenteras varsin konstinstallation i ljud och bild, utifrån nio utvalda svenska hiphop-låtar. ”För mig är det fascinerande med hiphop att den ständigt har fortsatt att utvecklas”, säger Erik Hedman, curator för utställningen.

Hiphop har funnits i Sverige i minst 35 års tid. Och när historien nu ska sammanfattas på Kulturhuset Stadsteatern väljer institutionen att göra det på ett annorlunda sätt. I stället för att göra en konventionell kronologisk berättelse med viktiga årtal, artister och händelser så har de valt ut nio låtar ur historien.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser