Kulturdebatt/Per Wernolf

Politikerna borde bjuda in oss kulturproducenter i samtalen

I coronatider är det viktigt att barn får chansen att spegla sig i och reflektera över professionella konst och kulturupplevelser, skriver debattören.
I coronatider är det viktigt att barn får chansen att spegla sig i och reflektera över professionella konst och kulturupplevelser, skriver debattören. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC. I kristid ökar vårt behov av barnkultur. Därför är det viktigt att de politiska stöden till oss kulturproducenter gör mer nytta än skada, skriver Per Wernolf, regissör och skådespelare.

Per Wernolf

I mitten av oktober gick den blågröna majoriteten i Stockholm, med Kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) i spetsen, ut med att det befintliga subventionssystemet, den så kallade Kulanpremien, skulle förstärkas med 8 miljoner kronor. För dessa 8 miljoner kronor skulle skolor och förskolor i Stockholm stad få kulturupplevelser helt kostnadsfritt. Vid en första läsning av de inledande meningarna i denna text kan man ju tänka sig att man som kulturproducent skulle jubla, men tänker man efter ett varv till så hopar sig frågorna om det problematiska i detta upplägg. Men är vi kulturproducenter aldrig nöjda? Jodå, ett tillskott till kulturen är förstås mer än välkommet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Per Wernolf