Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Nu ska Norden utforskas

Magnus Wetterholm är skådespelare och konstnärlig ledare på Stadra teater. Här i samband med föreställningen ”Från min loge i en lagård”.
Magnus Wetterholm är skådespelare och konstnärlig ledare på Stadra teater. Här i samband med föreställningen ”Från min loge i en lagård”. Bild: Bild: Joachim Nilsson

ETC Örebro.

Stadra teater bjuder under fredagskvällen in gäster och publik för att tillsammans under en kväll utforska Norden. Allt från den nordiska melankolin till maten kommer att stötas och blötas. Stadra teaters konstnärliga ledare Magnus Wetterholm utlovar nya insikter och berättar inför kvällen om sitt förhållningssätt till Norden. ”Vi i Norden har kunnat mötas och lösa konflikter utan krig, det finns något som är positivt hos oss nu som många tittar på. Man kan framhålla värdet av det. Trots att vi är väldigt olika i de olika nordiska länderna finns det mycket som förenar oss. ”

– Jag själv är djupt förankrad i Bergslagen men det gör inte att jag inte vill ut i världen. Jag har lärt mig massor om den stora världen genom mitt yrke, säger Magnus Wetterholm och berättar om sitt intresse för Afghanistan som uppkom när han arbetade med en uppsättning på Östgötateatern.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser