Kultur & Nöje.

2017-10-06 18:00
Till höger: Myra Åhbeck Öhrmans egna släktvapen. Bild: Privat
Till höger: Myra Åhbeck Öhrmans egna släktvapen.

Myra Åhbeck Öhrman: ”Business-lingo gör mig mordisk”

Vem borde aldrig mer få en retweet? Vilken sajt besöker hon trots dess idioti? 16 snabba med Myra Åhbeck Öhrnman från Inte rasist men. 

Läser just nu: Martin Holméns Harry Kvist-triologi, som jag fick i brevlådan förra veckan. Jag är mycket förtjust i svenska nostalgideckare.

Kulturhajp jag inte fattar: Bokmässan. Vem bryr sig förutom de som tjänar pengar på den? Jag har svårt för all kultur som hajpas.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Sajt jag besöker lite för ofta: Nordfront. För att alla gånger är en gång för ofta att behöva se deras idioti. Annars: Facebook. Sorgligt beroende och arbetsskadad. 

Film jag ångrar att jag såg: ”Prometheus”. Alien-serien borde bara ha slutat.

Verk jag inte skryter om att jag älskar: Inget, faktiskt. Jag brukar öppna med mina mest pinsamma och nördiga favoriter för att sålla bort människor.

Då fick jag gåshud senast: När alla applåderade och jublade åt piketbussen som körde förbi med NMR:s ledare Simon Lindberg på väg till arresten i Göteborg. Äkta folkfest.

Kulturell besvikelse på sistone: Senaste säsongen av ”Game of Thrones”. Har inte ens sett klart den. Dialogen har blivit mycket sämre.

Tv-serie jag sparar till nästa förkylning: ”Mr Robot”. Den ska tydligen ha allt jag gillar. 

Person som aldrig mer borde retweetas: Hanif Bali. 

Serieslut som gjorde mig argast: ”How I met your mother”. Serien är en medioker ”Friends”-kopia, men slutet var det som knuffade den över kanten från ”meh” till en besvikelse. 

Bok jag fick sluta läsa för att den blev för läskig: Slutar aldrig läsa böcker hur dåliga eller läskiga de än är för jag måste veta vad som händer. 

Ord jag får akut migrän av: Alla typer av business-lingo gör mig mordisk.

Kulturupplevelse som förändrade mitt liv: När jag började spela äventyrsspel. Grim Fandango var ett av de första som verkligen fastnade. Har till och med en tatuering av protagonisten.

Verk jag har sett/läst flest gånger: ”A nightmare before Christmas” av Tim Burton.

Bok jag ljugit om att jag har läst: Jag hoppade över alla kursiva avsnitt med sånger och annat trams när jag läste ”Sagan om Ringen”.

Vad jag skulle ha på mitt släktvapen: Jag har redan världens bästa släktvapen som min vän och heraldiker Björn gjort åt mig (se bild i artikelns topp). Det har en tyrannosaurus, downvotepilar från reddit och myror. Jag älskar det.     

Myra Åhbeck Öhrman

Gör: Kampanjansvarig på Inte rasist, men.

Aktuell med: Star wars-protesten mot NMR:s marsch i Göteborg förra helgen.