Hoppa till innehållet

Intervju

Matupplevelse med fingertoppskänsla

Hur porslin och glas placeras på bordet har betydelse för upplevelsen enligt Annika Göran Rodell.
Hur porslin och glas placeras på bordet har betydelse för upplevelsen enligt Annika Göran Rodell. Bild: Bild: Rolf Larsson

ETC Bergslagen.

Mat är en upplevelse. Inte bara smakmässigt utan även estetiskt. Annika Görann Rodell undervisar studenter på Restaurang- och Hotellhögskolan hur man ramar in måltiden. – Det handlar om allt från entrén till mottagandet och musiken som spelas, säger hon.

Annika Göran Rodell har en bakgrund som kulturarbetare, psykoterapeut och coach. Sedan 2008 arbetar hon med estetik på Restaurang- och hotellhögskolan. Ämnet är inte begränsat till hur maten presenteras på bordet. Den som ska skapa en måltidsupplevelse har mycket mer att tänka på.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Bergslagen!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln