Sexspalt.

2017-08-21 18:00

Kan jag ändra på mitt underlivs lukt?

Min kille har vid flera tillfällen hintat och påpekat att han inte tycker att mitt underliv smakar eller luktar gott. 

Fråga: Jag är en tjej på 23 år som är i en fin relation. Men vi har ett problem som började som en liten grej men som nu tar allt mer plats i vår relation och som ger mig både dåligt självförtroende och ett kasst sexliv. Både jag och min kille gillar oralsex. Det är en jätteviktig del av ett gött sexliv för mig. Men! Min kille har vid flera tillfällen hintat och påpekat att han inte tycker att mitt underliv smakar eller luktar gott. Jag vill understryka att han inte har gjort det på något elakt eller störigt vis, men konsekvenserna är stora för vårt sexliv och jag har även börjat oroa mig för att jag luktar illa när det till exempel är varmt och vi har långa möten på jobbet.

KAN man ändra på lukten och smaken?!


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Svar: Om lukten förändras markant och den blir fränare och luktar illa kan det vara tecken på att någonting är fel. Det kan till exempel vara bakteriell vaginos eller någon annan infektion i slidan eller livmodern. Om du själv också reagerat på att det luktar illa tycker jag du ska ta kontakt med läkare för att se så det inte handlar om något sådant.

Till viss del kan vi påverka hur vi doftar och smakar då en del får en förändrad smak beroende på vad de ätit eller druckit. Kål, sparris och kaffe är exempel på saker som kan påverka smaken. Inget underliv är annars helt utan lukt eller smak, oavsett vilket kön bäraren har. Tyvärr har vårt samhälle blivit fixerat vid renlighet och kroppen får i princip enbart lukta parfym. Om man tvättar sig för mycket och använder starka tvålar eller parfym i underlivet kan det i sin tur ge olika besvär som till exempel uttorkning eller svampinfektioner. Vi måste inse att kroppen har sina olika dofter och att det är helt normalt.

Svettkörtlar finns lite överallt på kroppen, så även runt könet och i ljumskarna. Det är helt naturligt att bli svettig när det är varmt eller om man sitter länge med benen tätt ihop. Så är det för de allra flesta av oss så försök att släppa oron för att svettas under möten. Om de andra mötesdeltagarna inte ska ha huvudet i ditt skrev så kommer de med största sannolikhet inte att märka av dina svettningar.

Det är tråkigt att din killes kommentarer fått sån negativ effekt på ditt sexliv. Kan du prata med honom och berätta hur det får dig att känna? Om det inte handlar om en infektion utan det är en helt normal doft tycker jag han får hålla sådana kommentarer för sig själv. Hoppas du kan hitta tillbaka till att njuta av oralsex.