Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Hur många burgare tål Örebro?

Kött och bröd, en av våra käraste mattraditioner. ”Kött som har någon form av degomslag finns i olika uttryck i hela världen. Och de tillhör en av de äldsta traditionerna”, berättar matetnologen Richard Tellström. 
Kött och bröd, en av våra käraste mattraditioner. ”Kött som har någon form av degomslag finns i olika uttryck i hela världen. Och de tillhör en av de äldsta traditionerna”, berättar matetnologen Richard Tellström.  Bild: Bild: Matthew Mead

ETC Örebro.

Det som började som snabbmat finns nu på finkrogar, sportbarer och på kändisrestauranger. Hamburgerexplosionen i Örebro fortsätter med oförminskad styrka och det finns inget stopp i sikte. ”Vi äter väldigt sällan nya rätter. Vi gillar inte att köpa grisen i säcken när vi går på restaurang”, säger matetnologen Richard Tellström.

Under de senaste åren har antalet restauranger som serverar hamburgare ökat. Det som tidigare var en snabb lösning för stressade lunchätare, är nu finkrogsmat som sköljs ner med öl och vin. Och när nyetableringar i Kompassen presenterades tidigare i år, stod det klart att ytterligare en hamburgerrestaurang ska öppna vid Stortorget. Det är skådespelaren Joel Kinnamans krogkoncept Lilly’s burger som ska öppna där i höst.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00