Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Hon har makten över göteborgarnas matvanor

”Sedan jag började inom branschen har Göteborg verkligen utvecklats som matstad. Folk äter mycket ute nu eftersom det finns många bra ställen att gå till och den lägre restaurangmomsen gör att det inte be­höver vara så dyrt”. säger Emma Kolback.
”Sedan jag började inom branschen har Göteborg verkligen utvecklats som matstad. Folk äter mycket ute nu eftersom det finns många bra ställen att gå till och den lägre restaurangmomsen gör att det inte be­höver vara så dyrt”. säger Emma Kolback. Bild: ETC Media

ETC Göteborg.

Emma Kolback har redan fått många att få upp ögonen för dumplings och franska pizzor. Till hösten öppnar den 31-åriga krögaren ytterligare två ställen i stan. – Att öppna en restaurang är hur jobbigt som helst men så fort man glömmer det vill man öppna en till, säger hon.

Det är torsdag förmiddag på den vegetariska restaurangen Folk på Järntorget. Emma Kolback kränger av sig sin gröna kappa och börjar arbetsdagen vid bardisken där två medarbetare håller på att ta fram nya drinkar. Hon tar ett ljusblått sugrör från bardisken och doppar i deras senaste skapelse.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser