Hoppa till innehållet

ETC Norrköping

Goda tider för lokalt mathantverk

Britta Andersson driver ett KRAV- odlat lantbruk i Vånga tillsammans  med sin man Lennart Andersson.
Britta Andersson driver ett KRAV- odlat lantbruk i Vånga tillsammans med sin man Lennart Andersson. Bild: Bild: Privat

ETC Norrköping

Ett ökat intresse för mathantverk och närproducerade livsmedel, fler småskaliga producenter och en ökad lönsamhet – det är en utveckling som har skett i länet de senaste åren. ”Det har skett ett trendbrott”, menar Britta Andersson, tidigare Matlandet-ambassadör för Östergötland.

Med början på lördag, den 14 maj, är hon med och arrangerar matvandringar i Norsholms naturreservat bland ekbackar, strandängar och historiska lämningar tillsammans med Anette Aspegren-Güldorff på Ekoturen. Det är Britta Andersson som står för maten. 

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC Norrköping!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln