Hoppa till innehållet

ETC Umeå

En föreställning om att våga flyga

Som pojke hade Carlos Romero Cruz en tam zebrafink som hette Pontus. Den var en tröst under skoltiden och perioderna av mobbning.
Som pojke hade Carlos Romero Cruz en tam zebrafink som hette Pontus. Den var en tröst under skoltiden och perioderna av mobbning. Bild: Bild: ­Jonas Jörneberg

ETC Umeå

Bräcklig, rädd och stukad. Men också­ glammig, gladlynt och ­moderlig. I en av Riksteaterns stora satsningar under hösten får ­publiken se en ung man som hittar sig själv i sina båda identiteter – Carlos och Carnita.

Den unga skådespelaren Carlos ligger ihoprullad under sängen och sjunger tyst för sin zebrafink. Det är egentligen dags för honom att gå ut på scen och uppträda, men han vågar inte. Det blir den glamourösa och självsäkra publikvärden Carnita som räddar honom. Med vassa klackar klapprar hon upp på scengolvet och berättar Carlos historia för publiken – om utsatthet, skörhet, om att inte veta vem man är och hur brutal omvärlden kan vara. Det är en teaterföreställning full av sorg, värme och humor, och Carlos och Carnita – ja, det är faktiskt en och samma person.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Umeå!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln