Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

En dag för gatukonst

Christofer Siwertz-Svedjeby och Tony Boufadene är bägge tatuerare och graffitikonstnärer. 1 augusti arrangerar de Graffitins dag i Göteborg. Här poserar de framför en av Tonys målningar, belägen vid Stenpiren.
Christofer Siwertz-Svedjeby och Tony Boufadene är bägge tatuerare och graffitikonstnärer. 1 augusti arrangerar de Graffitins dag i Göteborg. Här poserar de framför en av Tonys målningar, belägen vid Stenpiren. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Kanelbullen, våfflor, vänsterhänta, värnlösa barn. Det mesta har en egen dag, så självklart har även graffitin det. I Göteborg ska den firas stort med öppna väggar, DJ:s, 30 inbjudna målare och fest.

Tony Boufadene och Christofer Siwertz-Svedjeby är två av arrangörerna för Göteborgs variant av Graffitins dag. De är bägge tatuerare till yrket och jobbade fram tills nyligen ihop på Unikum Tattoo på Allégatan. Nu har Christofer Siwertz-Svedjeby lämnat Göteborg och startat upp ett eget Unikum i Jönköping, men det är en annan historia. Arrangörskapet av Graffitins dag har de egentligen ärvt, och det här är andra året det hålls.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser