Kultur & Nöje.

2017-10-31 08:29
Kevin Spacey som Frank Underwood Robin Wright som Claire Underwood.
Kevin Spacey som Frank Underwood Robin Wright som Claire Underwood.

Efter sexanklagelserna - nu läggs House of Cards ner

Beslutet kommer efter anklagelsen om att Kevin Spacey gjort sexuella närmanden mot en 14-åring. 

Serien har hyllats av såväl kritiker som av expresidenten Barack Obama och badat i priser på de senaste årens Emmy-galor. Nu meddelar streamingtjänsten Netflix att den sjätte säsongen blir seriens sista. Den planeras att sändas nästa år.

Beslutet om nedläggning kommer efter att skådespelaren Kevin Spacey anklagats för att ha försökt förgripa sig på en 14 år gammal pojke. En händelse som ska ha ägt rum för 30 år sedan.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Bakom anklagelserna om sexuella närmanden står "Star trek"-skådespelaren Anthony Rapp, som uppger att han träffade den då 26-årige Kevin Spacey på en fest. 

– Han lyfte upp mig som en brudgum lyfter sin brud. Men jag försökte inte ta mig loss direkt, för jag tänkte: ”Vad händer”. Och då lägger han sig på mig, berättar Anthony Rapp i en intervju med Buzzfeed.

Skarp kritik mot Spaceys ursäkt

På Twitter skrev Kevin Spacey under måndagen en ursäkt som omedelbart fick enorm kritik.

Här skyllde skådespelaren sitt "djupt opassande beteende" på att han vid tillfället var berusad. I samma twitterinlägg passade Kevin Spacey på att komma ut som homosexuell. 

”Jag väljer nu att leva som en homosexuell man” skrev han.

Att Kevin Spacey valde att komma ut i samband med anklagelserna tolkas av kritikerna som ett försök att lägga en dimridå kring det påstådda övergreppet.

– Det finns ingen nivå av fylla eller garderobsliv som ursäktar eller förklarar övergrepp på ett 14-årigt barn, skriver författaren och journalisten Dan Savage på twitter.

Beslutet om att lägga ner "House of Cards" offentliggjordes mindre än ett dygn efter att Anthony Rapps anklagelser blivit kända för allmänheten.