Hoppa till innehållet

Mötet

Édouard Louis: ”Vem krossade min mor?”

"Jag ville veta: Vad hände henne? Vem och vad krossade min mor?", säger författaren Édouard Louis om sitt arbete med boken "Combat et métamorphose d’une femme".
"Jag ville veta: Vad hände henne? Vem och vad krossade min mor?", säger författaren Édouard Louis om sitt arbete med boken "Combat et métamorphose d’une femme". Bild: Bild: Nora Lorek/TT

Dagens ETC.

Paris har precis börjat öppna upp efter den långa nedstängningen. Édouard Louis småler och säger att han är lycklig att få träffa sina läsare efter så lång tid. Han är aktuell med en roman om hans mors kamp och frigörelse. Även hans mors historia – från att vara fast i en mans våld till att till slut ställa sig upp och gå – får honom att småle. – Det är ett överväldigande ögonblick det här.

Ett författarsamtal ska hållas inför en liten, covidanpassad publik under litteraturfestivalen Mot pour Mots i Paris. Det är stort tryck för att få komma in, salen är fullbokad och reservlistan är lång. Folk i kön försöker smickra organisatörerna med komplimanger men det är stränga regler.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser