Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Det veganska julbordet – populärare än någonsin

Nina Andersson och Sandra Haugen gillar att laga julmat, men alla deras kollegor är inte lika förtjusta i att göra ett julbord. De                                 stoppar sina veganska prinskorvar i plasthöljen, som man tar bort innan man äter dem.
Nina Andersson och Sandra Haugen gillar att laga julmat, men alla deras kollegor är inte lika förtjusta i att göra ett julbord. De stoppar sina veganska prinskorvar i plasthöljen, som man tar bort innan man äter dem.

Dagens ETC.

Under hela december är det rusning till Blackbirds veganska julbord. Vi fick följa med bakom kulisserna i det lilla köket på Stigbergsliden.

Sex dagar i veckan ända fram till julhelgen dukar kockarna på den veganska restaurangen Blackbird upp ett dignande julbord helt utan animaliska produkter. Här kan man äta deras egenstoppade korvar, gravade morötter och rökt seitanskinka med ett generöst lager av ströbröd och senap. För den som fortfarande har plats i magen efter alla traditionella julrätter finns sötsaker i form av lussekatter, julgodis och ris à la Malta.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln