Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Banditer som stjäl sagor

Liksom flera tidigare produktioner baseras ”Burger princess” nämligen på en traditionell folksaga, i det här fallet ”Prinsessan på ärten”.
Liksom flera tidigare produktioner baseras ”Burger princess” nämligen på en traditionell folksaga, i det här fallet ”Prinsessan på ärten”. Bild: Bild: Alexander Tenghamn

ETC Malmö.

Lagom till gruppens kommande tioårsjubileum släpper teaterkollektivet Banditsagor en ny föreställning. ”Burger princess”, som är en nutida tolkning av ”Prinsessan på ärten”, är nu på Skåneturné. ”Det är en berättelse om en sagovärld, som är vår värld”, säger regissören Sanne Ahlqvist Boltes.

Det är i en källarlokal på Norra Grängesbergsgatan i Malmö som banditerna har sitt näste. Det luktar kaffe när ETC Malmös utsända kliver in en blöt höstförmiddag. På väggarna hänger bilder på tidigare, och planer för kommande rövartåg. Sedan den fria teatergruppen Banditsagor startades 2008 har den producerat ett tiotal föreställningar för vuxna och barn. Den aktuella showen, som uruppfördes tidigare i höstas, heter ”Burger princess”, och som många av gruppens andra skatter, är den en stulen berättelse. Liksom flera tidigare produktioner baseras ”Burger princess” nämligen på en traditionell folksaga, i det här fallet ”Prinsessan på ärten”.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt hela sommaren

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln