Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Äntligen Kultursommar!

Bild: Bild: Patrick Degerman

Dagens ETC

Det har öppnats en liten glipa ljus efter över ett år av pandemimörker. Scenkonsten är tillbaka – och konsten! Flera föreställningar och utställningar som förra sommaren ställdes in helt eller som fick begränsa sin publik får nu en ny chans. Allt måste bokas i förväg. Publikplatserna är få, efterfrågan förmodligen hög efter en lång tids fasta från den sortens kultur som sker i rummet, med sin publik närvarande i ett här och nu. Helt svindlande att det får ske igen.

Avesta Art

På vackra Verket i Avesta visas varje sommar samtidskonst. I enorma rum från tiden då byggnaderna var hjärtat i järnbruket med masugnar, krossverk och rostungar, hittar man anslående konst skapade för platsen, insprängda i de ruffa och storslagna industrilokalerna. Denna sommar heter utställningen ”Re: Avesta Art”. Vilket syftar lika mycket på att vi, publiken, nu får
komma tillbaka, som att en del av den konst som visades förra sommaren återvänder. Framför allt det magiska byggandet av en hel värld med kollektivverket ”Aquanauts” - ett poetiskt och lekfullt utforskande av en hittills okänd, forntida människotyp ”Homo aquatis” – med konstnärer och fotografer som Pompe Hedengren, Sara Mac Key, Olof Hedengren och Karolina Stockhaus.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser