Kultur & Nöje.

2020-06-24 12:15
  • Fredrik Wass och Karin Adelsköld.
    Fredrik Wass och Karin Adelsköld.
Puffetikett
Dagens ETC

6 smarta poddar om kärlek, sex & relationer

Varför har kärlek blivit så svårt? När Fredrik Wass blev blockad från Tinder och Karin Adelsköld förbjöds att nätdejta av sin terapeut bestämde sig vännerna för att starta podden ”Dejtinghaveriet”.

”Jag pratar om det som är pinsamt och gör ont”, säger Karin Adelsköld till Dagens ETC. 

Kristin McMillen listar sex smarta poddar om kärlek och relationer. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Många poddar om att vara singel handlar om lite yngre personer som ännu inte bildat familj. I den nya podden ”Dejtinghaveriet” är perspektivet ett helt annat. Både journalisten Fredrik Wass och ståupp­komikern och program­ledaren Karin Adelsköld är 40-plus och har barn på deltid.

Att dejta har dessvärre inte gått något vidare för någon av dem. Men varför? Är det åldern? frågar de sig bland annat i podden.

– Det var enklare när jag var ung och skulle hitta någon att bilda familj med. Men vad letar man efter nu? Någon att bli tjock med? undrar Karin Adelsköld.

Hon säger att podden är ett slags gratis terapi, ungefär som hennes standup fungerat tidigare. 

– Jag pratar om det som är pinsamt och gör ont. För det är så skönt, och för att folk ofta känner igen sig. Det är hjärtat rakt ut i mikrofonen, säger hon.

Blev blockad

Också Fredrik Wass har haft problem att definiera en riktning i kärlekslivet. För några år sedan debatterade han barnfrihet och trodde att han kanske aldrig skulle bli förälder. Sedan blev hans Tinder-flirt gravid, och de valde att ha kvar barnet trots att de inte riktigt var ihop.

I dag är han halvtids-pappa som till stor del gillar singellivet. Men under coronavåren har han sett en speciell längtan efter intimitet växa fram.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

– I vanliga fall kanske du tindrade för att du hade sexuella behov. Nu vill man bara träffa någon för att ha fredagsmys och få en kram. Man är ensam på ett annat sätt, säger han.

Av oklara skäl har han nu tyvärr blivit blockad på Tinder.

Är podden en förtäckt kontakt­annons?

– Nej, jag har aldrig hoppats på det. Och jag har bara fått långa mail från andra kvinnor som undrar varför kärleken inte funkar, haha. Och tyvärr tror jag att podden funkar tvärtom. Lyssnar man på mig så tänker man nog ”henne ska jag absolut inte dejta!”, säger Karin Adelsköld.

Fler poddar om kärlek och relationer

Nours poddelipodd. Och Henrik
 

 

”Efter att ha gjort en väldigt lyckad bebis tillsammans tar Nour El Refai och Henrik Schyffert nu det ännu större steget och skaffar podd ihop.” Visserligen ingen renodlad relationspodd, men ändå perfekt för den som är nyfiken på komikerparets tankar kring relationer och familjeliv. Spaningar om allt ifrån ”lesbiska vinken”, Henrik Schyfferts snålhet och fittslickarlåtar. Fnissigt, bjussigt och roligt!

Where should we begin?
 

 

Den världsberömda psykologen Esther Perel bjuder in anonyma par till en enda intim terapisession medan bandet rullar. Resultatet är ren magi. Esther Perel kan förlösa människor på under en timme. Imponerande och väldigt lärorikt om allt ifrån kommunikation till svek och sexbrist.

Singelrådet

Dåligt sex, porrskadade dejter och Tinder-problem. Beskrivs som ”Sex and the city i poddform, bortsett från att alla inte är tjejer, hetero eller semi-miljonärer.” I över 200 avsnitt har program­ledaren Emelie ”Ebbis” Roslund bjudit in paneler och gäster för att dissekera allt av intresse för singlar.

Kärlek på allvar

 

En svensk terapipodd med kropps- och samtalsterapeuten Daniella Gordon, känd expert från ”Gift vid första ögonkastet”. Konceptet är samma som ”Where should we begin?” En singel eller ett kärlekspar, en terapisession, initierade råd om kärlek och relationer.

Alla våra ligg

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck anser att sexlivet är viktigt för välmåendet och något som är kul att prata om. Det märks! Konkret, avväpnande och roligt snackar de sig igenom allt ifrån de hetaste ställningarna till kropps­komplex till hur man gör för att börja ta mer initiativ. Dessutom ger de varandra sexläxor att testa. Kul grepp.