Hoppa till innehållet

Krönika

Rebecka Bohlin: Han väjer inte för skämskudden

Bild: Daniel Larsson

ETC nyhetsmagasin.

Nu är veckans tidning här, där ledarsidan diskuterar en tickande bomb i välfärden, vi bjuder på Gör det själv-tips för hemmet, följer upp vad som händer i Zimbabwe, intervjuar Uje Brandelius – och mycket mer!

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.

– Det är framförallt skämskudde tror jag, så svarar Uje Brandelius i veckans ETC nyhetsmagasin på frågan om hur hans familj reagerat på att han ställer upp i årets Melodifestivalen.

– När min sjuåriga dotter, som är djupast nere i Melloträsket, fick reda på att jag skulle vara med sa hon: ”Men pappa, det kommer bli pinsamt när du åker ut!”. Men jag lugnande henne och sa ”ja, det kommer det bli, men vi tar det som en familj.”

Han fortsätter:
– Ingen tycker egentligen att det här med Mello är en bra idé, varken mina fans eller min familj. Alla undrar om jag har tappat det, och det har jag, säger Uje och skrattar.

Uje Brandelius väjer heller inte för att ”krafsa där det gör ont”. Han har lämnat ut sig själv offentligt om sina dåliga sidor när det gäller vänskap, sex, jobbet, kroppen, humor och föräldraskap.

Med ETC nyhetsmagasin pratar han om att vara posterboy för Parkinsonsjuka, humormotståndet i svensk musik och om sin roll som förortens Michael Bindefeldt.

Nu är veckans tidning här, där ledarsidan diskuterar en tickande bomb i välfärden, vi bjuder på Gör det själv-tips för hemmet, följer upp vad som händer i Zimbabwe – och mycket mer!

Om du inte redan prenumererar, missa inte vårt kanonerbjudande på en röd-grön veckotidning som visar var hoppet finns i vår samtid.

00:00 / 00:00