Klimat & Miljö

Därför vill Schyman att Fi blir Klimatinitiativet

Gudrun Schyman föreslår att Fi 2022 går till val under beteckningen Klimatinitiativet och dessutom öppnar sina listor för dem i civilsamhället som arbetar med och engagerar sig  i klimatfrågor.
Gudrun Schyman föreslår att Fi 2022 går till val under beteckningen Klimatinitiativet och dessutom öppnar sina listor för dem i civilsamhället som arbetar med och engagerar sig i klimatfrågor. Bild: Bild: Johan Nilsson/TT

Dagens ETC. Situationen är så akut att vi alla måste fokusera på klimatet. Så motiverar Gudrun Schyman förslaget om spårbyte för Feministiskt initiativ. ”Men vad får väljaren då för sin röst”‚ undrar partiets gruppledare i Stockholm. Medan Max Andersson från Partiet Vändpunkt tycker att alla goda krafter behöver samla sig.

I helgen är det återigen dags för Feministiskt initiativs medlemmar att hålla kongress för att diskutera sig fram till partiets politiska riktning de närmaste åren. Och om före detta talespersonen för partiet Gudrun Schyman får som hon vill kommer medlemmarna att rösta för att skruda om partiet Fi till demokrati- och klimat­rörelsen Klimatinitiativet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser