Hoppa till innehållet

Mötet

”Vi har inte bromsat klimatarbetet”

”För mig är det helt uppenbart. Vi kommer få fler sådana här somrar, fler torrperioder. Vi måste göra mer för att få ner våra utsläpp”, säger Åsa Westlund, Socialdemokraternas klimatpolitiska talesperson.
”För mig är det helt uppenbart. Vi kommer få fler sådana här somrar, fler torrperioder. Vi måste göra mer för att få ner våra utsläpp”, säger Åsa Westlund, Socialdemokraternas klimatpolitiska talesperson. Bild: Bild: Daniel Rossetti

Dagens ETC.

Trots en historisk klimatlag och andra framsteg på miljöområdet har regeringen fått kritik för att göra för lite. Från miljöpartistiskt håll pekas regeringskollegan S ut som en bromskloss. Dagens ETC har träffat de rödgrönas kanske mest okända talesperson i klimatfrågor, socialdemokraten Åsa Westlund, för att prata om den gångna mandatperioden.

Det är i ett öde riksdagshus Åsa Westlund tar emot mig några veckor innan valet. Ledamöterna är upptagna med torgmöten och utfrågningar, tjänstemännen har flyttat ut till partikanslierna och plenisalen gapar tom. Den sommar som kommer gå till historien som den då klimatförändringarna märktes på allvar i Sverige har just tagit slut.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00