Hoppa till innehållet

800 Dagar

Studenter och forskare: ”Dags att kavla upp ärmarna”

Studenter, lärare och forskare på en rad svenska lärosäten kräver nu att kunskapen om klimathotet ska tas på allvar av institutionerna.” Vi vill att klimatforskningen  ska bli trovärdig att följa genom att lärosätena lever som de lär”
Studenter, lärare och forskare på en rad svenska lärosäten kräver nu att kunskapen om klimathotet ska tas på allvar av institutionerna.” Vi vill att klimatforskningen ska bli trovärdig att följa genom att lärosätena lever som de lär” Bild: Bild: Jenny Svennås-Gillner/SLU

Dagens ETC.

Klimatvetenskap produceras och finansieras på svenska lärosäten. Men klimatomställningen släpar efter. Nu kräver studenter, lärare och forskare en snabb halvering av institutionernas växthusgasutsläpp. ”Precis som industriländer måste halvera sina utsläpp inom fyra år, måste lärosäten göra det”, säger Rosmarie Sundström, initiativtagare till rörelsen Klimatstudenterna.

Svenska forskare bidrar med viktig kunskap till klimatvetenskapen. Samtidigt orsakar universitet och högskolor betydande växthusgasutsläpp. Nu kräver studenter, lärare och forskare på en rad svenska lärosäten att kunskapen om klimathotet ska tas på allvar av institutionerna som producerar kunskapen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00